už 3274 receptov

Pridaj recept

Cestovinový nákyp so syrovou omáčkou

Cestovinový nákyp so syrovou omáčkou

Zaradené v kategórii:
Cestoviny

Ingrediencie:

250 g makarónov, 8 malých paradajok, 2 PL masla, 2 PL hladkej múky, 3/8 l mlieka, 200 g strúhaného syra (Eidam), mleté čierne korenie, muškátový oriešok, 3 PL parmezánu, soľ


Postup prípravy:

1. Predvaríme 2 l vody s trochou soli. Vložíme cestoviny, uvoľníme ich odo dna a 10 minút povaríme. Zlejeme. Paradajky obaríme, ochladíme a ošúpeme.
2. Múku speníme na rozpustenom masle, zalejeme mliekom a povaríme. Pridáme syr, omáčku odstavíme a premiešame.
3. Cestoviny s paradajkami zarovnáme do vymastenej nákypovej formy. Omáčku osolíme a okoreníme a dochutíme strúhaným muškátom a napokon nalejeme na cestoviny.
4. Povrch nákypu posypeme syrom. Pečieme v strede rozohriatej rúry. Nákyp je hotový, keď syr na povrchu vytvorí zlatožltú kôrk

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

  • Počet porcií: neurčené
  • Čas prípravy: neurčené
  • Čas varenia: neurčené
  • Náročnosť prípravy: neurčené
  • Technika prípravy: neurčené
  • Kuchyňa: neurčené
  • Príležitosť: neurčené
  • Lacné jedlo: nie

Súvisiace recepty

Makarónový nákyp
Makarónový nákyp
Marhuľový nákyp
Marhuľový nákyp
Chlebíčky zapekané so syrovou nátierkou
Chlebíčky zapekané so syrovou nátierkou
Karfiolový nákyp 1.
Karfiolový nákyp 1.