Gurmán.sk
→Dezerty, múčniky a sladkosti
→Koláče, zákusky a koláčiky
→Nepečené koláče, zákusky a koláčiky
→Cheesecake s jahodami
Cheesecake s jahodami
Zaradené v kategórii:
Nepečené koláče, zákusky a koláčiky

Ingrediencie:
Korpus: 1 balenie Raciolky mliečno-kakaové RACIO, 25 g masla
Plnka: 200 g krémového syra, 50 g kryštálového cukru, 1 vajce, ½ vanilkového lusku, 20 g kyslej smotany
Poleva: 20 g kyslej smotany, 5 g práškového cukru
Zdobenie: čerstvé jahody
Postup prípravy:
1. Raciolky podrvíme v mixéri nadstavcom na sekanie zeleniny. Pri miešaní pridáme zmäknuté maslo. Túto zmes natlačíme do formy, v ktorej budeme koláčik piecť.
2. Krémový syr vymiešame spolu s kryštálovým cukrom, pridáme vajce, jadierka z vanilkového lusku a kyslú smotanu. Celú zmes dobre vymiešame a nalejeme na utlačený korpus.
3. Pečieme vo vodnom kúpeli (ponorená forma vo vode do 1/3) pri teplote 160 °C. Po 10 min. znížime teplotu na 110 °C a pečieme ďalších 30 minút.
4. Koláčik necháme vychladnúť aspoň 3 hodiny v chladničke a navrch nalejeme rozmiešanú kyslú smotanu s práškovým cukrom. Nakoniec ho ozdobíme čerstvými jahodami nakrájanými na jemné prúžky.
Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy
- Počet porcií: pre 4 osoby
- Čas prípravy:
- Čas varenia:
- Náročnosť prípravy: stredná
- Technika prípravy: pečenie
- Kuchyňa: neurčené
- Príležitosť: sviatočné jedlá
- Lacné jedlo: nie
- Poslať recept známemu
- Tlačiť recept
- Komentáre (0)
- Zdieľať cez Facebook
Komentáre:
Súvisiace recepty
![]() Rýchla torta s jahodami | ![]() Labužnícky jahodový nápoj | ![]() Jahodová torta 3. | Cheesecake |