už 3274 receptov

Pridaj recept

Cheesecake s jahodami

Zaradené v kategórii:
Nepečené koláče, zákusky a koláčiky

Kliknite pre zväčšenie obrázka: Cheesecake s jahodami

Ingrediencie:


Korpus: 1 balenie Raciolky mliečno-kakaové RACIO, 25 g masla
Plnka: 200 g krémového syra, 50 g kryštálového cukru, 1 vajce, ½ vanilkového lusku, 20 g kyslej smotany
Poleva: 20 g kyslej smotany, 5 g práškového cukru
Zdobenie: čerstvé jahody


Postup prípravy:

1. Raciolky podrvíme v mixéri nadstavcom na sekanie zeleniny. Pri miešaní pridáme zmäknuté maslo. Túto zmes natlačíme do formy, v ktorej budeme koláčik piecť.
2. Krémový syr vymiešame spolu s kryštálovým cukrom, pridáme vajce, jadierka z vanilkového lusku a kyslú smotanu. Celú zmes dobre vymiešame a nalejeme na utlačený korpus.
3. Pečieme vo vodnom kúpeli (ponorená forma vo vode do 1/3) pri teplote 160 °C. Po 10 min. znížime teplotu na 110 °C a pečieme ďalších 30 minút.
4. Koláčik necháme vychladnúť aspoň 3 hodiny v chladničke a navrch nalejeme rozmiešanú kyslú smotanu s práškovým cukrom. Nakoniec ho ozdobíme čerstvými jahodami nakrájanými na jemné prúžky.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

Súvisiace recepty

Rýchla torta s jahodami
Rýchla torta s jahodami
Labužnícky jahodový nápoj
Labužnícky jahodový nápoj
Jahodová torta 3.
Jahodová torta 3.
Kliknite pre zväčšenie obrázka: Cheesecake
Cheesecake