už 3274 receptov

Pridaj recept

Cibuľová omáčka sladkokyslá

Cibuľová omáčka sladkokyslá

Zaradené v kategórii:
Omáčky

Ingrediencie:

50 g masla, 2 lyžice cukru, 1 väčšia cibuľa, 40 g hladkej múky, 1/2 l hovädzieho vývaru, citrónová kôra, ocot, soľ


Postup prípravy:

Do rajnice dáme maslo cukor a necháme za stáleho miešania skaramelizovať, prisypeme veľmi jemne nakrájanú cibuľu a usmažíme ju do zlatista. Pridáme hladkú múku, dobre premiešame, kým nezružovie. Potom zmes zalejeme studeným vývarom, pridáme trochu citrónovej kôry a za stáleho miešania povaríme. Keď je cibuľa dobre rozvarená, omáčku precedíme, podľa chuti dokoreníme a podávame k hovädziemu mäsu.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

  • Počet porcií: neurčené
  • Čas prípravy: neurčené
  • Čas varenia: neurčené
  • Náročnosť prípravy: stredná
  • Technika prípravy: varenie
  • Kuchyňa: neurčené
  • Príležitosť: jedlá na každý deň
  • Lacné jedlo: nie

Súvisiace recepty

Cibuľová omáčka
Cibuľová omáčka
Malinová omáčka
Malinová omáčka
Marhuľová omáčka
Marhuľová omáčka
Broskyňová omáčka
Broskyňová omáčka