Gurmán.sk
→Dezerty, múčniky a sladkosti
→Koláče, zákusky a koláčiky
→Koláče, zákusky a koláčiky z piškótového cesta
→Čokoládový závin
Čokoládový závin
Zaradené v kategórii:
Koláče, zákusky a koláčiky z piškótového cesta

Ingrediencie:
5 vajec, 200 g práškového cukru, 4 lyžice hladkej múky, 2 lyžice kakaa, tuk, múku
Plnka: 1/8 l šľahačky, 20 g práškového cukru
Poleva: 80 g masla, 80 g čokolády
Postup prípravy:
Z bielkov ušľaháme tuhý sneh. Pomaly do neho zašľaháme cukor a postupne, po jednom, žĺtky. Lyžicu muky zmiešame s dvoma lyžicami kakaa a cez sitko pridávame k vyšľahanej hmote. Cesto vylejeme na plech, ktorý vyložíme papierom, ktorý sme natreli tukom a vysypali mukou. V horúcej rúre rýchlo upečieme. Upečené cesto vyložíme na čistý obrúsok, papier stiahneme, zvinieme ho a necháme vychladnúť. Vychladnutý závin vyrovnáme, netrieme šľahačkou, znova zavinieme a polejeme polevou.
Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy
- Počet porcií: neurčené
- Čas prípravy: neurčené
- Čas varenia: neurčené
- Náročnosť prípravy: stredná
- Technika prípravy: pečenie
- Kuchyňa: neurčené
- Príležitosť: jedlá na každý deň
- Lacné jedlo: nie
- Poslať recept známemu
- Tlačiť recept
- Komentáre (0)
- Zdieľať cez Facebook
Komentáre:
Súvisiace recepty
![]() Bačovský závin | ![]() Piškótový závin | ![]() Teľacia hruď na taliansky spôsob | ![]() Zemiakový závin plnený mäsom |