už 3274 receptov

Pridaj recept

Diviak na šípkovej omáčke

Diviak na šípkovej omáčke

Zaradené v kategórii:
Mäso z diviaka

Ingrediencie:

1 kg mäsa zo stehna, 100 g slaniny, soľ, 2 dl červeného vína, 30 g masla a 30 g hladkej múky na zápražku, 100 g šípkového lekváru, citrónová kôra a šťava, 10 g cukru
Moridlo: 120g koreňovej zeleniny, 2 cibule, 6 zrniek čierneho a 2 zrnká nového korenia, 1 bobkový list, trocha tymianu, 2 bobuľky borievok, kúsok citrónovej kôry, 1 dl octu


Postup prípravy:

Mäso dobre očistíme, odstránime tuk, naklepeme, uložíme do kameninového hrnca alebo kastróla, zalejeme moridlom a necháme 6 až 8 dní odležať. Mäso v náleve občas obrátime. Potom cibuľu a koreňovú zeleninu z moridla opražíme na rozškvarenej slanine, vložíme naložené mäso, osolíme, podlejeme polievkou z kostí alebo masoxu a udusíme do mäkka. Počas dusenia polievame mäso červeným vínom a trochou moridla. Potom šťavu zahustíme riedkou žltou maslovou zápražkou, podľa potreby rozriedime polievkou, pridáme šípkový lekvár, citrónovú kôru a šťavu, podľa chuti cukor, soľ a dobre povaríme. Mäso vyberieme, pokrájame na porcie, uložíme na zohriatú misu a polejeme precedenou omáčkou. Zvyšok omáčky nalejeme do omáčnika.
Moridlo
:Do vody dáme ocot, pokrájanú koreňovú zeleninu, cibuľu a všetky koreniny, chvíľu povaríme a necháme vychladnúť.
Podávame s knedľou.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

  • Počet porcií: neurčené
  • Čas prípravy: neurčené
  • Čas varenia: neurčené
  • Náročnosť prípravy: stredná
  • Technika prípravy: dusenie
  • Kuchyňa: neurčené
  • Príležitosť: sviatočné jedlá
  • Lacné jedlo: nie

Komentáre:

Pridal/a: Jason - 16.5.2012

Keďže už nechodím na poľovačku, dlho som nemal dobrý zdroj diviny. Tento recept mám najradšej. Mňam.

Pridal/a: Miloslav - 17.12.2011

Veľmi chutné a obľúbené

Súvisiace recepty

Diviak na červenom víne
Diviak na červenom víne
Kuracie prsia na tatárskej omáčke
Kuracie prsia na tatárskej omáčke
Kuracie prsia na tatarskej omačke 1.
Kuracie prsia na tatarskej omačke 1.
Nákyp zo zelenej fazuľky
Nákyp zo zelenej fazuľky