už 3274 receptov

Pridaj recept

Dolky s lekvárom a tvarohom

Zaradené v kategórii:
Palacinky, lievance a waffle

Ingrediencie:

20 g droždia, 1 malá lyžička práškového cukru, 2-3 žĺtky, soľ, kôra z 1/2 citróna, 300 g polohrubej múky, 5-6 dl mlieka, olej na opekanie, lekvár, tvaroh, kyslá smotana


Postup prípravy:

Droždie rozmrvíme a vymiešame s cukrom a žĺtkami. Pridáme trošku soli, postrúhanú citrónovú kôru, preosiatu múku a teplé mlieko. Všetko spolu do hladka vymiešame, prikryjeme a necháme na teplom mieste vykysnúť. Cesto je dobre vykysnuté, keď sa jeho objem zdvojnásobí. Vykysnuté cesto dávame naberačkou do vymastenej rozohriatej dolkovej formy a z oboch strán postupne opekáme. Podávame potreté lekvárom, posypané tvarohom a pokvapkáme kyslou smotanou.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

  • Počet porcií: neurčené
  • Čas prípravy: neurčené
  • Čas varenia: neurčené
  • Náročnosť prípravy: stredná
  • Technika prípravy: pečenie
  • Kuchyňa: neurčené
  • Príležitosť: jedlá na každý deň
  • Lacné jedlo: nie

Súvisiace recepty

Kliknite pre zväčšenie obrázka: Dolky s lekvárom a tvarohom 1.
Dolky s lekvárom a tvarohom 1.
Bavorské dolky 1.
Bavorské dolky 1.
Obyčajné dolky
Obyčajné dolky
České dolky
České dolky