už 3274 receptov

Pridaj recept

Dolky s mäsovou plnkou

Dolky s mäsovou plnkou

Zaradené v kategórii:
Bravčové mäso

Ingrediencie:

400 g hrubej múky, 100 g zemiakov, soľ, 20 g masla, 1 vajce, 40 g droždia, mlieko podľa potreby, 200 g údeného bravčového mäsa


Postup prípravy:

Do preosiatej múky pridáme v šupke uvarené, olúpané a prelisované zemiaky, soľ, rozpustené maslo, vajce, droždie, mlieko a vypracujeme tuhé cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť. Vykysnuté cesto rozvaľkáme, na polovici nakrojíme štvorce a na každý dáme zomleté uvarené údené mäso. Prikryjeme druhým cestom, okolo plniek cesto zľahka popritláčame a formičkou vykrajujeme dolky, ktoré necháme ešte na pomúčenej doske vykysnúť. Potom ich vyprážame na rozpálenom oleji do zlatista. Podávame so zeleninovým prívarkom.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

  • Počet porcií: neurčené
  • Čas prípravy: neurčené
  • Čas varenia: neurčené
  • Náročnosť prípravy: stredná
  • Technika prípravy: vyprážanie
  • Kuchyňa: neurčené
  • Príležitosť: jedlá na každý deň
  • Lacné jedlo: nie

Súvisiace recepty

Obyčajné dolky
Obyčajné dolky
Zemiakové dolky s kapustou
Zemiakové dolky s kapustou
Omeleta s mäsovou plnkou
Omeleta s mäsovou plnkou
Bavorské dolky 1.
Bavorské dolky 1.