už 3274 receptov

Pridaj recept

Dolniacka pochúťka

Dolniacka pochúťka

Zaradené v kategórii:
Ťeľacie mäso

Ingrediencie:

500 g teľacieho rebierka, soľ, 50 g oleja, 30 g kryštálového cukru, 200 g hrozna, 200 g jabĺk, 0,5 dl bieleho vína, 50 g orechov, šťava z citróna


Postup prípravy:

Teľacie rebierko pokrájame na 5 rezňov, ktoré naklepeme, osolíme a opečieme na oleji. Pečené rezne udržiavame v teple. Z cukru si pripravíme karamel, zalejeme 1 veľkou lyžicou vody, povaríme, pridáme hrozno, očistené a na plátky pokrájané jablká, zalejeme bielym vínom a podusíme. Rebierka položíme na taniere, pokryjeme duseným ovocím a posypeme olúpanými, posekanými orechmi. Ovocie pokvapkáme citrónovou šťavou. Podávame s dusenou ryžou.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

  • Počet porcií: neurčené
  • Čas prípravy: neurčené
  • Čas varenia: neurčené
  • Náročnosť prípravy: stredná
  • Technika prípravy: dusenie
  • Kuchyňa: neurčené
  • Príležitosť: jedlá na každý deň
  • Lacné jedlo: nie

Súvisiace recepty

Mrkvová pochúťka 2.
Mrkvová pochúťka 2.
Mrkvová pochúťka 1.
Mrkvová pochúťka 1.
Falošná zabíjačková kaša
Falošná zabíjačková kaša
Zemplínska pochúťka v alobale
Zemplínska pochúťka v alobale