už 3274 receptov

Pridaj recept

Držky na tirolský spôsob

Držky na tirolský spôsob

Zaradené v kategórii:
Hovädzie držky

Ingrediencie:

1 kg držiek, voda, soľ, 30 g oleja, 10 g strúhanky, 20 g kečupu, 15 g cesnaku, soľ, mleté čierne korenie, 40 g tvrdého syra, zelená petržlenová vňať


Postup prípravy:

Dobre očistené držky v slanej vode alebo v zeleninovom vývare uvaríme do mäkka a vychladnuté nakrájame na tenké rezančeky asi 5 cm dlhé. V kastróle rozpálime olej, do neho nasypeme strúhanku a do zlatista ju upražíme, pridáme kečup, rozotretý cesnak, soľ, mleté čierne korenie, nakrájané držky, podlejeme trochou vývaru z držiek dobre premiešame a asi 6 minút dusíme. Pred podávaním primiešame k držkám nastrúhaný tvrdý syr a jemne posekanú petržlenovú vňať. Dodávame s varenými zemiakmi alebo cestovinou. (Namiesto čerstvých môžeme použiť aj mrazené držky).

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

  • Počet porcií: neurčené
  • Čas prípravy: neurčené
  • Čas varenia: neurčené
  • Náročnosť prípravy: stredná
  • Technika prípravy: dusenie
  • Kuchyňa: neurčené
  • Príležitosť: jedlá na každý deň
  • Lacné jedlo: nie

Súvisiace recepty

Zaprávené držky
Zaprávené držky
Zaprávané držky
Zaprávané držky
Držková polievka 3.
Držková polievka 3.
Držková polievka 2.
Držková polievka 2.