už 3274 receptov

Pridaj recept

Dusená hlávková kapusta s mäsom

Dusená hlávková kapusta s mäsom

Zaradené v kategórii:
Bravčové mäso

Ingrediencie:

1/2 kg hlávkovej kapusty, 60 g cibule, 60 g údenej slaniny, 300 g bravčového mäsa, rasca, mleté čierne korenie, soľ, 2 dl kyslej smotany


Postup prípravy:

Kapustu očistíme od vrchných zvädnutých listov, umyjeme a nakrájame na tenké rezance. Do rajnice dáme očistenú a nadrobno posekanú cibuľu, na plátky nakrájanú slaninu, polovicu nakrájanej kapusty, umyté a na malé kúsky pokrájané mäso a navrch zvyšok kapusty. Posypeme mletou rascou, mletým čiernym korením, osolíme, zalejeme horčicou, vodou a prikryté varíme asi ¾ hodiny. Keď je všetko udusené, zalejeme kyslou smotanou a podávame.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

  • Počet porcií: neurčené
  • Čas prípravy: neurčené
  • Čas varenia: neurčené
  • Náročnosť prípravy: stredná
  • Technika prípravy: dusenie
  • Kuchyňa: neurčené
  • Príležitosť: jedlá na každý deň
  • Lacné jedlo: nie

Súvisiace recepty

Dusená hlávková kapusta
Dusená hlávková kapusta
Dusená hlávková kapusta k pečenému mäsu
Dusená hlávková kapusta k pečenému mäsu
Dusená hlávková kapusta s jablkami a so zelenou paprikou
Dusená hlávková kapusta s jablkami a so zelenou paprikou
Holubce v kapustnom liste
Holubce v kapustnom liste