už 3274 receptov

Pridaj recept

Dusená pečeň na ihle

Zaradené v kategórii:
Bravčová pečeň

Ingrediencie:

400 g teľacej alebo bravčovej pečene, 100 g cibule, 200 g zemiakov, 80 g zelenej papriky, 20 g údenej slaniny, 20 g oleja, l0 g hladkej múky, lyžička paradajkového pretlaku, voda, mleté čierne korenie, soľ, červená paprika


Postup prípravy:

Umytú pečeň, slaninu a cibuľu pokrájame na plátky, očistené zemiaky na kolieska a zelenú papriku zbavenú jaderníka na menšie kúsky. Pripravené potraviny striedavo napicháme na ihly (pripadne na zahrotené špajdle), potom ich poprášime múkou, v ktorej sme rozmiešali červenú papriku, pomleté korenie a rascu. V kastróliku rozohrejeme olej, položíme naň pripravené ihly s pečeňou, zo všetkých strán opečieme, pridáme pretlak podlejeme naberačkou horúcej vody a na miernom ohni dusíme 25 až 30 minút. Pred podaním pokrm posolíme. Ako prílohu podávame zemiaky a šalát.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

Súvisiace recepty

Bravčová pečeň na ihle
Bravčová pečeň na ihle
Dusená husacia pečeň
Dusená husacia pečeň
Dusená pečeň s praženicou
Dusená pečeň s praženicou
Restovaná teľacia pečeň
Restovaná teľacia pečeň