už 3274 receptov

Pridaj recept

Dvojfarebná bábovka 2.

Zaradené v kategórii:
Koláče, zákusky a koláčiky z kysnutého cesta

Ingrediencie:


Kvások: 30 g droždia, 1 lyžička cukru, 3 lyžice mlieka, 3 lyžice polohrubej múky
Cesto: 500 g polohrubej múky, 100 g práškového cukru, 1/2 lyžičky soli, 1 vanilkový cukor, citrónová kôra, 120 g margarínu, 2 žĺtky, 3 1/2 -4 dl mlieka, 40 g kakaa, 1 lyžicu práškového cukru, 20 g margarínu a 20 g polohrubej múky na bábovkovú formu, 50 g orechov


Postup prípravy:

Droždie dáme do hrnčeka, pridáme cukor, teplé mlieko, múku (z odváženej), dobre premiešame a kvások necháme vykysnúť. Do misky dáme preosiatu múku, cukor, soľ, vanilkový cukor, postrúhanú citrónovú kôru, vykysnutý kvások, rozpustený margarín, žĺtky a vlažné mlieko. Potom cesto drevenou varechou dobre vypracujeme, prikryjeme utierkou a necháme vykysnúť. Vykysnuté cesto rozdelíme na dve časti. Do jednej pridáme preosiate kakao, práškový cukor a do druhej časti primiešame posekané orechy. Obidve cestá necháme dobre vykysnúť. Potom svetlé cesto dáme na pomúčenú dosku, roztlačíme na hrubší obdĺžnik, naň položíme takisto roztlačené kakaové cesto, stočíme, preložíme do vymastenej a múkou vysypanej bábovkovej formy, prikryjeme obrúskom a na teplom mieste necháme vykysnúť. Potom pomaly pečieme vo vyhriatej rúre. Upečenú bábovku vyberieme, vyklopíme a posypeme práškovým cukrom.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

  • Počet porcií: neurčené
  • Čas prípravy: neurčené
  • Čas varenia: neurčené
  • Náročnosť prípravy: stredná
  • Technika prípravy: pečenie
  • Kuchyňa: neurčené
  • Príležitosť: jedlá na každý deň
  • Lacné jedlo: nie

Súvisiace recepty

Kliknite pre zväčšenie obrázka: Dvojfarebná bábovka 1.
Dvojfarebná bábovka 1.
Šťavnatá jablková bábovka
Šťavnatá jablková bábovka
Kliknite pre zväčšenie obrázka: Oriešková bábovka
Oriešková bábovka
Bábovka ala Dada
Bábovka ala Dada