Džatky
Zaradené v kategórii:
Zemiaky

Ingrediencie:
800 g zemiakov, 100 g hladkej múky, 40 g masti, 40 g údenej slaniny, 60 g cibule, voda, soľ
Postup prípravy:
Olúpané pokrájané zemiaky uvaríme v osolenej vode. Po uvarení ich ocedíme, pridáme hladkú múku, premiešame, prikryjeme a necháme na okraji sporáka asi 5 minút. Potom vypracujeme na hladké cesto, z ktorého formujeme malé guľky veľkosti menšieho orecha. Do rozpálenej masti pridáme pokrájanú údenú slaninu, postrúhanú cibuľu, dobre popražíme a polejeme guľky.
Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy
- Počet porcií: neurčené
- Čas prípravy: neurčené
- Čas varenia: neurčené
- Náročnosť prípravy: ľahká
- Technika prípravy: varenie
- Kuchyňa: slovenská kuchyňa
- Príležitosť: jedlá na každý deň
- Lacné jedlo: áno
- Poslať recept známemu
- Tlačiť recept
- Komentáre (0)
- Zdieľať cez Facebook