už 3274 receptov

Pridaj recept

Gaštanová torta

Gaštanová torta

Zaradené v kategórii:
Torty

Ingrediencie:

250 g práškového cukru, 140 g gaštanov, 230 g hrubej múky, 7 vajec
Krém: 250 g masla, 200 g práškového cukru, 10 g maizeny, 140 g gaštanov, 1 dl mlieka, 1 žĺtok
Ozdoba (malé gaštany): 100 g varených gaštanov, 50 g práškového cukru
Čokoládová poleva: 50 g práškového cukru, 50 g margarínu, 1 vajce, 1 lyžica kakaa


Postup prípravy:

Žĺtky miešame s práškovým cukrom asi štvrť hodiny. Potom pridáme uvarené, olúpané a pretreté gaštany, múku a tuhý sneh, všetko zľahka premiešame a nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy alebo kastróla. Tortu pečieme v stredne teplej rúre asi tri štvrte hodiny. Po upečení ju necháme vychladnúť, vodorovne prekrojíme na tri diely, ktoré potrieme krémom a pokladieme na seba. Tortu po vrchu potrieme krémom a zdobíme maličkými gaštanmi.
Krém
:Do vriaceho mlieka prilejeme za stáleho miešania studené mlieko s rozšľahanou maizenou a so žĺtkom a povaríme. Cukor vymiešame s maslom a po častiach primiešame vychladnutý krém a uvarené pretreté gaštany.
Ozdoba
:Uvarené pretreté gaštany rozmiešame s práškovým cukrom a formujeme na maličké gaštany, ktoré z dvoch tretín namáčame do čokoládovej polevy.
Čokoládová poleva
:Celé vajce s cukrom a kakaom šľaháme nad parou do zhustnutia. Do zmesi, ale už nie nad parou, zamiešame margarín.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

  • Počet porcií: neurčené
  • Čas prípravy: neurčené
  • Čas varenia: neurčené
  • Náročnosť prípravy: stredná
  • Technika prípravy: pečenie
  • Kuchyňa: neurčené
  • Príležitosť: sviatočné jedlá
  • Lacné jedlo: nie

Súvisiace recepty

Kliknite pre zväčšenie obrázka: Gaštanová pena
Gaštanová pena
Vianočná oriešková torta
Vianočná oriešková torta
Kubánska torta
Kubánska torta
Kliknite pre zväčšenie obrázka: Nepečená torta
Nepečená torta