už 3274 receptov

Pridaj recept

Gaštanové jazýčky

Gaštanové jazýčky

Zaradené v kategórii:
Chuťovky

Ingrediencie:

250 g jedlých gaštanov, 150 g práškového cukru, vanilkový cukor, lyžička rumu alebo 2-3 kvapky rumovej arómy
Poleva: 120 – 150 g čokolády na varenie, 100 g masla, 2 dl šľahačky, 20 g vanilkového cukru


Postup prípravy:

Umyté gaštany nakrojíme na jednej strane nožom a vo vode uvaríme. Ešte teplé úplne rozkrojíme, vnútrajšok vydlabeme a pretlačíme cez sito. Pridáme cukor, rum a zamiesime cesto. Rozdelíme ho na menšie kúsky, ktoré sformujeme do tvaru jazýčkov. Pomocou vidličky ich namáčame vo vlažnej čokoládovej poleve, položíme na mastný papier a necháme na chladnom mieste stuhnúť. Ušľahanú, vanilkovým cukrom osladenú šľahačku ozdobne nastriekame na pripravené jazýčky.
Poleva
:Do rozpusteného masla pridáme nadrobno pokrájanú čokoládu a vareškou hladko vymiešame.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

  • Počet porcií: neurčené
  • Čas prípravy: neurčené
  • Čas varenia: neurčené
  • Náročnosť prípravy: ľahká
  • Technika prípravy: varenie
  • Kuchyňa: neurčené
  • Príležitosť: jedlá na každý deň
  • Lacné jedlo: áno

Súvisiace recepty

Jazýčky z gaštanového pyré
Jazýčky z gaštanového pyré
Gaštanové krokety
Gaštanové krokety