už 3274 receptov

Pridaj recept

Gaštanové krokety

Zaradené v kategórii:
Chuťovky

Ingrediencie:

300 g jedlých gaštanov, 1 dl mlieka, soľ, 2 balíčky vanilkového cukru, 20 g masla, 3 žĺtky, 20 g hladkej muky, 1 vajce, strúhanka, 60 g oleja, 40 g práškového cukru


Postup prípravy:

Gaštany narežeme špičkou ostrého noža a varíme asi 20 minút. Potom ich ocedíme, olúpeme a varíme v troške mlieka so štipkou soli asi 10 minút na miernom ohni. Za tento čas by sa malo mlieko vyvariť a gaštany by mali byť suché. Chvíľu pred odobratím z platne pridáme vanilkový cukor. Gaštany pretierame cez kovové sito do kastróla, pridáme maslo, žĺtky a necháme vychladnúť. Hmotu dáme na pomúčenú dosku a formujeme malé krokety. Krokety obaľujeme v rozšľahanom vajci, strúhanke a vyprážame v rozpálenom oleji do zlatista. Hotové krokety posypeme práškovým cukrom a podávame.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

  • Počet porcií: neurčené
  • Čas prípravy: neurčené
  • Čas varenia: neurčené
  • Náročnosť prípravy: stredná
  • Technika prípravy: vyprážanie
  • Kuchyňa: neurčené
  • Príležitosť: jedlá na každý deň
  • Lacné jedlo: nie

Súvisiace recepty

Karbonátky – krokety 2.
Karbonátky – krokety 2.
Teľacie krokety
Teľacie krokety
Vyprážané zemiakové krokety
Vyprážané zemiakové krokety
Zemiakové krokety 2.
Zemiakové krokety 2.