už 3274 receptov

Pridaj recept

Holandská omáčka 2.

Holandská omáčka 2.

Zaradené v kategórii:
Omáčky

Ingrediencie:

3 žĺtky, 70 g masla, 2 dl vývaru zo zeleniny, 1 lyžica citrónovej šťavy alebo bieleho vína, soľ


Postup prípravy:

Vo vyššej nádobe rozšľaháme žĺtky, pridáme zeleninový vývar, nádobu vložíme do vodného kúpeľa a šľaháme, až kým omáčka nezhustne. Potom podľa chuti osolíme, pridáme citrónovú šťavu alebo víno a zjemníme zašľahaním surového masla. Omáčku nevaríme, aby sa nezrazila.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

Súvisiace recepty

Holandská omáčka 1.
Holandská omáčka 1.
Malinová omáčka
Malinová omáčka
Marhuľová omáčka
Marhuľová omáčka
Broskyňová omáčka
Broskyňová omáčka