už 3274 receptov

Pridaj recept

Hovädzí jazyk s poľskou omáčkou 1.

Hovädzí jazyk s poľskou omáčkou 1.

Zaradené v kategórii:
Hovädzie vnútornosti

Ingrediencie:

500 g hovädzieho jazyka (bez podjazyčia)
Omáčka: 60 g oleja, 30 g koreňovej zeleniny, 20 g cibule, 20 g paradajkového pretlaku, 40 g ríbezľového lekváru, 10 g hrozienok, 20 g mandlí, 40 g hladkej múky, 10 g cukru, soľ, citrónová šťava alebo ocot, nové korenie, 1/2 dl červeného vína, vývar z jazyka


Postup prípravy:

Umytý hovädzí jazyk uvaríme. Uvarený ešte teplý olúpeme a necháme v pare, aby sa nevysušil. Pred podávaním ho pokrájame na hrubšie plátky.
Omáčka
:Na oleji opražíme očistenú pokrájanú zeleninu, na kolieska pokrájanú cibuľu a celé nové korenie, pridáme múku a upražíme do červena. Keď je základ dostatočne sfarbený, pridáme paradajkový pretlak, ríbezľový lekvár, cukor, soľ, citrónovú šťavu alebo ocot, zalejeme vývarom z jazyka a varíme asi ¾ hodiny. Uvarenú omáčku pretrieme, pridáme hrozienka, olúpané mandle pokrájané na rezance, červené víno a ešte raz ju necháme zovrieť. Podávame s ryžou, tarhoňou, knedľou alebo s makarónmi.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

  • Počet porcií: neurčené
  • Čas prípravy: neurčené
  • Čas varenia: neurčené
  • Náročnosť prípravy: stredná
  • Technika prípravy: varenie
  • Kuchyňa: neurčené
  • Príležitosť: jedlá na každý deň
  • Lacné jedlo: nie

Súvisiace recepty

Hovädzí jazyk s poľskou omáčkou 2.
Hovädzí jazyk s poľskou omáčkou 2.
Hovädzí jazyk na sardelách
Hovädzí jazyk na sardelách
Hovädzí údený jazyk
Hovädzí údený jazyk
Varený jazyk s omáčkou
Varený jazyk s omáčkou