už 3274 receptov

Pridaj recept

Hovädzia pečienka na smotane

Hovädzia pečienka na smotane

Zaradené v kategórii:
Hovädzie mäso

Ingrediencie:

800 g zadného hovädzieho mäsa, soľ, 50 g slaniny, 50 g masti, 120 g koreňovej zeleniny, 1 cibuľa, 1 bobkový list, trocha tymianu, 2 zrnká nového korenia, 4 zrnká čierneho korenia, 20 g hladkej múky, 3 dl hustej kyslej smotany, šťava z polovice citróna, 2-3 lyžice bieleho vína, 5 g kryštálového cukru, ocot


Postup prípravy:

Na rozpálenej masti upražíme do ružová pokrájanú cibuľu a koreňovú zeleninu pokrájanú na kolieska, pridáme všetky koreniny a zalejeme polievkou z kostí alebo horúcou vodou. Do tohto základu vložíme osolené mäso prešpikované slaninou, prikryjeme a udusíme do mäkka. Počas pečenia podľa potreby podlievame polievkou alebo horúcou vodou. Mäkké mäso vložíme ešte odkryté do vyhriatej rúry, aby sčervenelo. Potom ho vyberieme, pokrájame a uložíme na misu. Šťavu vydusíme na tuk, zasypeme múkou, podusíme, zalejeme polievkou z kostí, rozšľahanou kyslou smotanou a citrónovou šťavou, pridáme víno a ešte dobre povaríme. Nakoniec omáčku podľa chuti osolíme, okyslíme a osladíme cukrom opraženým do žlta. Hotovú omáčku precedíme na mäso. Podávame s haluškami, knedľou ap.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

Súvisiace recepty

Zbojnícka hovädzia pečienka
Zbojnícka hovädzia pečienka
Hovädzia štefánska pečienka
Hovädzia štefánska pečienka
Znojemská hovädzia pečienka
Znojemská hovädzia pečienka
Hovädzia pečienka plnená vajciami
Hovädzia pečienka plnená vajciami