už 3274 receptov

Pridaj recept

Hovädzie mäso dusené s bravčovou pečeňou

Hovädzie mäso dusené s bravčovou pečeňou

Zaradené v kategórii:
Hovädzie plece

Ingrediencie:

400 g hovädzieho mäsa z pleca, 120 g bravčovej pečene, 30 g oleja, 60 g cibule, 100 g mrkvy, 50 g kalerábu, 30 g zeleru, 50 g zelenej papriky, 50 g rajčiakov, 100 g čerstvých húb (hríby), 1/4 l kyslej smotany, 30 g múky, voda, soľ, mleté čierne korenie, mletá červená paprika, bobkový list


Postup prípravy:

K posekanej cibuľke zapenenej na oleji pridáme mäso pokrájané na väčšie kúsky, popražíme, posolíme, okoreníme, pridáme červenú papriku a bobkový list, podlejeme vodou a dusíme. Neskoršie pridáme pokrájanú pečeň, očistenú pokrájanú zeleninu a huby. Mäkké mäso zahustíme zátrepkou z kyslej smotany a múky a ešte povaríme. Bobkový list vyberieme. Podávame s ryžou, knedľou alebo so zemiakmi.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

  • Počet porcií: neurčené
  • Čas prípravy: neurčené
  • Čas varenia: neurčené
  • Náročnosť prípravy: stredná
  • Technika prípravy: dusenie
  • Kuchyňa: neurčené
  • Príležitosť: jedlá na každý deň
  • Lacné jedlo: nie

Súvisiace recepty

Kliknite pre zväčšenie obrázka: Dusené hovädzie líčka
Dusené hovädzie líčka
Hovädzie dusené s paprikou a paradajkami
Hovädzie dusené s paprikou a paradajkami
Hovädzie mäso dusené na slanine
Hovädzie mäso dusené na slanine
Hovädzie mäso dusené na zelenine
Hovädzie mäso dusené na zelenine