už 3274 receptov

Pridaj recept

Hovädzie mäso na bratislavský spôsob

Hovädzie mäso na bratislavský spôsob

Zaradené v kategórii:
Hovädzie stehno

Ingrediencie:

500 g hovädzieho mäsa zo stehna, soľ, 50 g oleja, 30 g cibule, 70 g zeleniny (mrkva, zeler), bobkový list, voda, citrónová kôra a šťava, 50 g kyslej uhorky, 30 g zeleného hrášku, 1/4 l kyslej smotany, 40 g hladkej múky, 4-5 zrniek nového a čierneho korenia


Postup prípravy:

Čisté mäso opečieme na oleji, pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu, necháme ju zapeniť, potom pridáme bobkový list, korenie, kúsok citrónovej kôry, podlejeme horúcou vodou a prikryté dusíme. Mäkké mäso vyberieme, šťavu zahustíme zátrepkou z kyslej smotany a múky a spolu povaríme. Omáčku potom pretrieme a pridáme do nej na rezance pokrájanú a na oleji udusenú mrkvu, zeler, uhorky, hrášok a na porcie pokrájané mäso. Nakoniec omáčku podľa chuti okyslíme citrónovo u šťavou. Podávame s kysnutou knedľou alebo s varenou cestovinou.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

  • Počet porcií: neurčené
  • Čas prípravy: neurčené
  • Čas varenia: neurčené
  • Náročnosť prípravy: stredná
  • Technika prípravy: dusenie
  • Kuchyňa: neurčené
  • Príležitosť: jedlá na každý deň
  • Lacné jedlo: nie

Súvisiace recepty

Kliknite pre zväčšenie obrázka: Hovädzie mäso na hubách 2.
Hovädzie mäso na hubách 2.
Hovädzia polievka s cestovinou 1.
Hovädzia polievka s cestovinou 1.
Hovädzie mäso prešpikované zeleninou
Hovädzie mäso prešpikované zeleninou
Kliknite pre zväčšenie obrázka: Dusené hovädzie líčka
Dusené hovädzie líčka