už 3274 receptov

Pridaj recept

Hovädzie mäso pečené na víne 1.

Hovädzie mäso pečené na víne 1.

Zaradené v kategórii:
Hovädzie mäso

Ingrediencie:

400 g hovädzieho mäsa, 20 g údenej slaniny, 40 g oleja, 30 g mrkvy, 20 g zeleru, 20 g petržlenu, 20 g cibule, 20 g rajčiakového pretlaku, citrónová kôra a šťava, 40 g hladkej múky, celé čierne a nové korenie, bobkový list, soľ, 1 dl červeného vína, 20 g cukru


Postup prípravy:

Mäso opečieme na rozpálenom oleji, pridáme na kolieska pokrájanú cibuľu, zeleninu, citrónovú kôru, korenie, pokrájanú slaninu a spolu popražíme. Posolíme, prilejeme rajčiakový pretlak rozriedený vodou a prikryté dusíme. Mäkké mäso vyberieme, šťavu zahustíme múkou opraženou nasucho, povaríme, pridáme cukor, citrónovú šťavu, víno a precedíme cez sito na pokrájané mäso. Podávame s knedľou, ryžou, makarónmi alebo so špagetami.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

  • Počet porcií: neurčené
  • Čas prípravy: neurčené
  • Čas varenia: neurčené
  • Náročnosť prípravy: stredná
  • Technika prípravy: dusenie
  • Kuchyňa: neurčené
  • Príležitosť: jedlá na každý deň
  • Lacné jedlo: nie

Súvisiace recepty

Hovädzie mäso pečené na víne 2.
Hovädzie mäso pečené na víne 2.
Hovädzie pečené so salámou
Hovädzie pečené so salámou
Hovädzie mäso na víne
Hovädzie mäso na víne
Hovädzie mäso pečené s rajčiakmi
Hovädzie mäso pečené s rajčiakmi