Hovädzie mäso pečené na víne 1.
Zaradené v kategórii:
Hovädzie mäso

Ingrediencie:
400 g hovädzieho mäsa, 20 g údenej slaniny, 40 g oleja, 30 g mrkvy, 20 g zeleru, 20 g petržlenu, 20 g cibule, 20 g rajčiakového pretlaku, citrónová kôra a šťava, 40 g hladkej múky, celé čierne a nové korenie, bobkový list, soľ, 1 dl červeného vína, 20 g cukru
Postup prípravy:
Mäso opečieme na rozpálenom oleji, pridáme na kolieska pokrájanú cibuľu, zeleninu, citrónovú kôru, korenie, pokrájanú slaninu a spolu popražíme. Posolíme, prilejeme rajčiakový pretlak rozriedený vodou a prikryté dusíme. Mäkké mäso vyberieme, šťavu zahustíme múkou opraženou nasucho, povaríme, pridáme cukor, citrónovú šťavu, víno a precedíme cez sito na pokrájané mäso. Podávame s knedľou, ryžou, makarónmi alebo so špagetami.
Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy
- Počet porcií: neurčené
- Čas prípravy: neurčené
- Čas varenia: neurčené
- Náročnosť prípravy: stredná
- Technika prípravy: dusenie
- Kuchyňa: neurčené
- Príležitosť: jedlá na každý deň
- Lacné jedlo: nie
- Poslať recept známemu
- Tlačiť recept
- Komentáre (0)
- Zdieľať cez Facebook
Komentáre:
Súvisiace recepty
![]() Hovädzie mäso pečené na víne 2. | ![]() Hovädzie pečené so salámou | ![]() Hovädzie mäso na víne | ![]() Hovädzie mäso pečené s rajčiakmi |