Hrachová polievka
Zaradené v kategórii:
Strukovinové polievky

Ingrediencie:
200 g suchého hrachu, 5 dl vody, 80 g koreňovej zeleniny, 30 g masla a 30 g hladkej múky na zápražku, majorán, soľ, mletý zázvor, cesnak, mleté čierne korenie, zelená petržlenová vňať, 30 g slaniny
Postup prípravy:
Žltý alebo zelený suchý hrach namočíme pred použitím na dve hodiny do vody. Potom ho v tej istej vode uvaríme do mäkka, pretrieme a rozriedime osobitne uvarenou zeleninovou polievkou. Povarenú hrachovú polievku zahustíme riedkou zápražkou pripravenou z nasucho opraženej múky a masla, pridáme soľ, majorán a ešte trocha povaríme. Pred podávaním polievku okoreníme mletým zázvorom, mletým čiernym korením, roztretým cesnakom a posekanou zelenou petržlenovou vňaťou. Na zlepšenie chuti pridáme do hotovej polievky rozškvarenú pokrájanú slaninu.
Podávame s chlebom, rožkami alebo pokrájanou opraženou žemľou.
Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy
- Počet porcií: neurčené
- Čas prípravy: neurčené
- Čas varenia: neurčené
- Náročnosť prípravy: stredná
- Technika prípravy: varenie
- Kuchyňa: neurčené
- Príležitosť: jedlá na každý deň
- Lacné jedlo: nie
- Poslať recept známemu
- Tlačiť recept
- Komentáre (0)
- Zdieľať cez Facebook
Komentáre:
Súvisiace recepty
![]() Hrachová polievka s údeným kolienkom | ![]() Hrachová polievka s údeným mäsom | Hrachová sedliacka polievka | ![]() Hrachová polievka so zeleninou |