Hrachová sedliacka polievka
Zaradené v kategórii:
Strukovinové polievky

Ingrediencie:
150 g suchého hrachu, 1 1/2 l vody, 40 g zeleru, 50 g zemiakov, 1 malá cibuľa, 20 g masti, 20 g hladkej múky, soľ, mleté čierne korenie, petržlenová vňať
Postup prípravy:
Hrach umyjeme a namočíme deň pred varením. Varíme ho v tej vode, v ktorej bol hrach namočený. Keď je hrach polomäkký, pridáme očistený a na kocky pokrájaný zeler i zemiaky. Na masti si pripravíme cibuľovú zápražku, ktorú zriedime vychladnutým vývarom z hrachu. Všetko spojíme, dobre povaríme, osolíme, okoreníme a doplníme umytou, posekanou petržlenovou vňaťou.
Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy
- Počet porcií: neurčené
- Čas prípravy: neurčené
- Čas varenia: neurčené
- Náročnosť prípravy: stredná
- Technika prípravy: varenie
- Kuchyňa: neurčené
- Príležitosť: jedlá na každý deň
- Lacné jedlo: nie
- Poslať recept známemu
- Tlačiť recept
- Komentáre (0)
- Zdieľať cez Facebook
Komentáre:
Súvisiace recepty
![]() Hrachová polievka s údeným kolienkom | ![]() Sedliacka polievka 1. | ![]() Hrachová polievka s údeným mäsom | ![]() Sedliacka polievka 2. |