už 3274 receptov

Pridaj recept

Hráškové pyré k mäsu

Hráškové pyré k mäsu

Zaradené v kategórii:
Zeleninové jedlá

Ingrediencie:

500 g zeleného hrášku, 50 g masla, 30 g hladkej múky, soľ, čierne korenie, kocka cukru, 2 lyžice sladkej smotany


Postup prípravy:

Hrášok podusíme v osolenej vode do mäkka a prelisujeme. Z masla a múky pripravíme zápražku, zriedime ju pretlakom z hrášku a smotanou, podľa chuti osolíme, okoreníme, prisladíme a podusíme. Hráškové pyré podávame k pečeným alebo smaženým mäsám.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

  • Počet porcií: pre 4 osoby
  • Čas prípravy: neurčené
  • Čas varenia: neurčené
  • Náročnosť prípravy: stredná
  • Technika prípravy: varenie
  • Kuchyňa: neurčené
  • Príležitosť: neurčené
  • Lacné jedlo: nie

Súvisiace recepty

Hráškové pyré
Hráškové pyré
Tekvicové pyré
Tekvicové pyré
Zelerové pyré
Zelerové pyré
Fazuľkové pyré
Fazuľkové pyré