už 3274 receptov

Pridaj recept

Hydinová paštéta so zapečenými korbáčikmi

Hydinová paštéta so zapečenými korbáčikmi

Zaradené v kategórii:
Kuracie prsia

Kliknite pre zväčšenie obrázka: Hydinová paštéta so zapečenými korbáčikmi

Ingrediencie:

Liptov korbáčiky, 150 g kuracích pŕs, 350 g mletého mäsa (pol na pol hovädzie a bravčové), 70 g kuracích pečienok, 1 ČL posekaného tymiánu, 2 vajíčka, 1 cibuľa, 3 strúčiky cesnaku, 100 g na plátky na krájaného vareného bôčika, 2 PL paradajkového pretlaku, 1 ČL ostrej mletej, paprikovej pasty, soľ a korenie


Postup prípravy:

1. Kuracie aj zmes mletého mäsa opečieme spolu s cibuľou, cesnakom, tymiánom, pretlakom a paprikovou pastou na panvici.

2. Necháme trochu vychladnúť, rozmixujeme, pridáme vajíčka a rozmixované pečienky, soľ a korenie.

3. Túto zmes vložíme do formy vyloženej plátkami slaninky alebo bôčika. V strede napĺňania položíme niekoľko neúdených Liptov korbáčikov do nádoby.

4. Potom doložíme zvyškom masy, preložíme slaninkou a pečieme vo vodnom kúpeli v rúre 90 – 120 minút pri teplote 190 °C. Prajeme dobrú liptovskú chuť!

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

Súvisiace recepty

Paštéta z husacej pečene
Paštéta z husacej pečene
Výborná domáca paštéta
Výborná domáca paštéta
Hydinová pečeň na španielsky spôsob
Hydinová pečeň na španielsky spôsob
Pečeňová paštéta
Pečeňová paštéta