Ingrediencie
Liptov korbáčiky
150 g kuracích pŕs
350 g mletého mäsa (pol na pol hovädzie a bravčové)
70 g kuracích pečienok
1 ČL posekaného tymiánu
2 vajíčka
1 cibuľa
3 strúčiky cesnaku
100 g na plátky na krájaného vareného bôčika
2 PL paradajkového pretlaku
1 ČL ostrej mletej
paprikovej pasty
soľ a korenie
- 150 g Kuracie prsia
- 350 g Mleté mäso
- 2 ks Vajce
- 1 ks Cibuľa
- 3 ks Cesnak
- 100 g Bravčový bôčik
- 2 pl Paradajkový pretlak
- 1 cl Mletá paprika
- 70 g Kuracia pečeň
- 1 cl Tymián
Postup receptu
1. Kuracie aj zmes mletého mäsa opečieme spolu s cibuľou, cesnakom, tymiánom, pretlakom a paprikovou pastou na panvici.
2. Necháme trochu vychladnúť, rozmixujeme, pridáme vajíčka a rozmixované pečienky, soľ a korenie.
3. Túto zmes vložíme do formy vyloženej plátkami slaninky alebo bôčika. V strede napĺňania položíme niekoľko neúdených Liptov korbáčikov do nádoby.
4. Potom doložíme zvyškom masy, preložíme slaninkou a pečieme vo vodnom kúpeli v rúre 90 – 120 minút pri teplote 190 °C. Prajeme dobrú liptovskú chuť!
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ