už 3274 receptov

Pridaj recept

Jablčník ala Iva

Zaradené v kategórii:
Koláče, zákusky a koláčiky z lístkového cesta

Kliknite pre zväčšenie obrázka: Jablčník ala Iva

Kliknite pre zväčšenie obrázka: Jablčník ala IvaKliknite pre zväčšenie obrázka: Jablčník ala IvaKliknite pre zväčšenie obrázka: Jablčník ala IvaKliknite pre zväčšenie obrázka: Jablčník ala Iva


Ingrediencie:

2 ks lístkového cesta (už vyvaľkané na papieri na pečenie – polotovar), 2 kg jabĺk, 1 sáčok hrozienok, kryštálový cukor, 1 vajce (celé), 1 hera (iba na vymastenie plechu)


Postup prípravy:

Ošúpeme jablka a nastrúhame ich na hrubšie. Hrozienka, keď su mäkšie tak ich nenamáčame do vody, ale necháme ich pripravené v miske. Medzi tým si pripravíme lístkové cesto. Dáme zohriať rúru na 200 °C. Do nastrúhaných jabĺk pridáme hrozienka a kryštálový cukor podľa kyslosti jabĺk, aby jablka boli čo najsladšie. Všetko spolu premiešame a necháme trochu odstať. Keď jablka pustia šťavu tak ich cez sitko precedíme, aby nemali veľa šťavy. Otvoríme si lístkové cesto, poukladáme nastrúhané jablka a zľahka si cesto stočíme, konce uzavrieme stlačením, aby jablka nevypadli. Zoberieme si vidličku a rovnomerne prepichujeme vrch lístkového cesta (nie veľké diery, ale jemno). Uložíme cestá vedľa seba na plech vytretí s herou, potrieme vyšľahaným vajíčkom, (potrieme celý závin jeden aj druhý) a dáme ho do vyhriatej rúry. Pečieme v rúre do zlatá pri 200°C.
Prajem dobrú chuť.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

Komentáre:

Pridal/a: anika54 - 21.7.2011

mňam, milujem štrudle

Súvisiace recepty

Jablčník z krehkého cesta
Jablčník z krehkého cesta
Jablčnik ala Iva 1.
Jablčnik ala Iva 1.