už 3274 receptov

Pridaj recept

Jablkový krém

Zaradené v kategórii:
Pudingy, krémy a peny

Ingrediencie:

6 veľkých jabĺk, 50 g práškového cukru, 50 g hrozienok, šťava a kôra z polovice citróna, 2 bielky


Postup prípravy:

Pekné veľké jablká upečieme, olúpeme, odstránime jadrovníky, dužinu popučíme a dobre vymiešame. Pridáme citrónovú šťavu a postrúhanú citrónovú kôru, cukor a prebraté hrozienka uvarené predtým v troche vody. Nakoniec zľahka primiešame z bielkov ušľahaný tuhý sneh. Krém navrstvíme do pohárov (najlepšie na šumivé víno), ozdobíme šľahačkou, niekoľkými hrozienkami a dáme schladiť.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

Súvisiace recepty

Mandľový krém 1.
Mandľový krém 1.
Čokoládový krém so šľahačkou
Čokoládový krém so šľahačkou
Jablkový rôsol
Jablkový rôsol
Čokoládový krém do torty
Čokoládový krém do torty