už 3274 receptov

Pridaj recept

Jablkový nákyp

Zaradené v kategórii:
Nákypy

Ingrediencie:

300 g žemlí (asi 6 kusov), 3 dl mlieka, 500 g jabĺk, 60 g práškového cukru, trocha mletej škorice, 70 g masla, 40 g hrozienok, 30 g mandlí alebo orieškov, 1 vajce a 1 dl mlieka na zaliatie, maslo a strúhanka na formu


Postup prípravy:

Žemle alebo rožky pokrájame na plátky a dobre navlhčíme mliekom. Tortovú formu alebo kastról vymastíme a vysypeme strúhankou. Potom do nej striedavo kladieme vrstvu navlhčených žemlí a vrstvu očistených jabĺk pokrájaných na plátky, posypeme cukrom zmiešaným so škoricou, hrozienkami, posekanými mandľami alebo orieškami, na to položíme opäť pokrájanú žemľu, pokvapkáme roztopeným maslom a pridáme jablká, cukor so škoricou, hrozienka, mandle alebo oriešky. Nakoniec uložíme vrstvu žemlí, všetko pokvapkáme maslom a zalejeme mliekom, v ktorom sme rozšľahali vajce. Pečieme v mierne teplej rúre asi 40 minút. Počas pečenia nákyp polievame zvyškom mlieka rozšľahaného s vajcom.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

  • Počet porcií: neurčené
  • Čas prípravy: neurčené
  • Čas varenia: neurčené
  • Náročnosť prípravy: stredná
  • Technika prípravy: pečenie
  • Kuchyňa: neurčené
  • Príležitosť: jedlá na každý deň
  • Lacné jedlo: nie

Súvisiace recepty

Marhuľový nákyp
Marhuľový nákyp
Karfiolový nákyp 1.
Karfiolový nákyp 1.
Čokoládový nákyp
Čokoládový nákyp
Ryžový nákyp so slivkami
Ryžový nákyp so slivkami