Ingrediencie
Cesto:
1 bielok
120 g práškového cukru
5 žĺtkov
1 PL oleja
150 g polohrubej múky
½ prášku do pečiva
tuk na vymastenie a hrubá múka na vysypanie plechu
Plnka:
1 kg nahrubo nastrúhaných jabĺk
1 balíček škoricového cukru
1 balíček vanilínového cukru
1 balíček pudingu s vanilínovou príchuťou
150 ml vody
šťava z citróna
Obláčik:
5 bielky
60 g práškového cukru
- 1 ks Bielko (1ks cca 33g)
- 120 g Cukor práškový
- 5 ks Žĺtok (1ks cca 17g)
- 1 pl Olej stolný
- 150 g Múka polohrubá
- 0.5 ks Kypriaci prášok
- 1 kg Jablko
- 1 ks Vanilkový cukor
- 1 ks Pudingový prášok
- 150 ml Voda
- 1 ks Škoricový cukor
- 5 ks Bielko (1ks cca 33g)
- 60 g Cukor práškový
Postup receptu
1. Z bielka vyšľaháme sneh, pridáme cukor a vyšľaháme dotuha. Potom po jednom zašľaháme žĺtky a olej. Nakoniec zľahka zapracujeme múku vymiešanú s kypriacim práškom. Cesto nalejeme na vymazaný a múkou vysypaný plech a vložíme do rúry vyriatej na 170 °C. Pečieme asi 15 minút.
2. Na plnku dusíme nastrúhané jablká so škoricovým a vanilínovým cukrom v hrnci asi 20 minút domäka. Pridáme vanilínový puding rozmiešaný vo vode a asi 2 minúty povaríme. Hrniec odstavíme z platne, vmiešame citrónovú šťavu a ešte teplú náplň natrieme na upečené a vychladnuté cesto.
3. Z bielkov a cukru vyšľaháme tuhý sneh, natrieme na jablká a pečieme v rúre vyhriatej na 220 °C ešte asi 6 minút. Upečený koláč necháme dobre vychladnúť a servírujeme.
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ