už 3274 receptov

Pridaj recept

Jahodová žemľovka

Jahodová žemľovka

Zaradené v kategórii:
Žemľovky

Ingrediencie:

7 žemlí, 3 dl mlieka, 50 g masla, 60 g práškového cukru, 1 celé vajce, 1 balíček vanilkového cukru, 400 g jahôd


Postup prípravy:

Žemle pokrájame na plátky, zalejeme mliekom, v ktorom sme rozmiešali rozpustené maslo, cukor, vajce a vanilkový cukor. Žemle namočíme do mlieka a necháme chvíľu postáť. Jahody umyjeme a do okrúhlej formy, ktorú sme vymastili maslom a vysypali žemľovými omrvinkami, vložíme polovicu rozmočených žemlí. Povrch posypeme zrelými jahodami a zakryjeme druhou polovicou žemlí. Upečieme v dobre vyhriatej rúre a posypeme vanilkovým a práškovým cukrom.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

  • Počet porcií: neurčené
  • Čas prípravy: neurčené
  • Čas varenia: neurčené
  • Náročnosť prípravy: stredná
  • Technika prípravy: pečenie
  • Kuchyňa: neurčené
  • Príležitosť: jedlá na každý deň
  • Lacné jedlo: nie

Súvisiace recepty

Višňová žemľovka
Višňová žemľovka
Jahodová plnka
Jahodová plnka
Tvarohová žemľovka 2.
Tvarohová žemľovka 2.
Tvarohová žemľovka 1.
Tvarohová žemľovka 1.