Jarné vajcia
Zaradené v kategórii:
Predjedlá, Jedlá z vajec

Ingrediencie:
4 vajcia, 40 g masla, 40 g hrubej múky, 2 dl mlieka, 30 g vareného špenátu, 30 g rajčiakového pretlaku, 1 žĺtok, soľ, horčica, voda, citrónová šťava, zelená petržlenová vňať
Postup prípravy:
Vajcia uvaríme na tvrdo, olúpeme a uložíme na sklenú misu vyloženú šalátovými listami. (Spodok vajec odrežeme, aby pevnejšie stáli.) Z masla a múky pripravíme bledú zápražku, zalejeme ju mliekom, osolíme, povaríme na hustejšiu kašu a rozdelíme na štyri rovnaké diely. Do prvého dielu zamiešame žĺtok, citrónovú šťavu a horčicu, do druhého rajčiakový pretlak, do tretieho uvarený, dobre ocedený a pretretý špenát. Štvrtý diel necháme biely. Uložené vajíčka polejeme farebnými masami. Masa musí byť hustá, aby nestiekla z vajec. Misu s vajciami ozdobíme pokrájaným citrónom, reďkovkou a zelenou petržlenovou vňaťou.
Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy
- Počet porcií: neurčené
- Čas prípravy: neurčené
- Čas varenia: neurčené
- Náročnosť prípravy: stredná
- Technika prípravy: varenie
- Kuchyňa: neurčené
- Príležitosť: sviatočné jedlá
- Lacné jedlo: nie
- Poslať recept známemu
- Tlačiť recept
- Komentáre (0)
- Zdieľať cez Facebook
Komentáre:
Súvisiace recepty
![]() Zapekané vajcia | ![]() Knedle s vajcom | ![]() Stratené vajcia v pažítkovej omáčke | ![]() Stratené vajcia v paradajkovej omáčke |