už 3274 receptov

Pridaj recept

Jazyk na hubách 1.

Jazyk na hubách 1.

Zaradené v kategórii:
Mäsové jedlá

Ingrediencie:

1 väčší jazyk, voda, 2 strúčiky cesnaku, 3 - 4 zrnká čierneho a nového korenia, 60 g masti, 40 g cibule, 200 g húb, rasca, mleté čierne korenie, malá lyžička červenej papriky, vývar z jazyka, 10 g nasucho opraženej hladkej múky, soľ


Postup prípravy:

Umytý jazyk vložíme do vody, do ktorej sme pridali 2 strúčiky cesnaku a 3 - 4 zrnká čierneho a nového korenia. Mäkký jazyk vyberieme do studenej vody, odstránime z neho blanu a pokrájame na tenké plátky. Na masti speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme do nej očistené, umyté, na menšie kúsky pokrájané huby, rascu, korenie, papriku a za občasného miešania dusíme vo vlastnej šťave. Potom huby podlejeme naberačkou vývaru. Udusené huby zaprášime múkou, premiešame a podľa potreby rozriedime vývarom. Do dusených húb vložíme pripravený jazyk. Podľa chuti osolíme.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

  • Počet porcií: neurčené
  • Čas prípravy: neurčené
  • Čas varenia: neurčené
  • Náročnosť prípravy: ľahká
  • Technika prípravy: dusenie
  • Kuchyňa: neurčené
  • Príležitosť: neurčené
  • Lacné jedlo: nie

Súvisiace recepty

Hovädzí údený jazyk
Hovädzí údený jazyk
Hovädzí jazyk na sardelách
Hovädzí jazyk na sardelách
Jazyk na hubách 2.
Jazyk na hubách 2.
Hovädzí jazyk s poľskou omáčkou 2.
Hovädzí jazyk s poľskou omáčkou 2.