už 3274 receptov

Pridaj recept

Jazyk s kaparovou omáčkou

Jazyk s kaparovou omáčkou

Zaradené v kategórii:
Hovädzie vnútornosti

Ingrediencie:

350 g jazyka (2 kusy), 20 g oleja, 40 g hladkej múky, 10 g cibule, 200 g mlieka (2 dl), 20 g kapár v octe alebo soli, na špičku noža červenej papriky, citrónová šťava alebo ocot, pol lyžičky horčice


Postup prípravy:

Umytý jazyk vložíme do kuchty, v ktorej je horúca voda, pridáme strúčik cesnaku, cibuľu, bobkový list, 4 až 5 zrniek celého čierneho korenia, uzavrieme a na miernom ohni varíme 25 až 30 minút. V kastróliku pripravíme z oleja a časti múky ružovú zápražku, pridáme do nej postrúhanú cibuľu a ešte spolu krátko popražíme. Potom pridáme papriku, zápražku zalejeme mliekom, v ktorom sme rozmiešali zbytok múky, podľa potreby rozriedime vývarom z jazyka a povaríme na polohustú omáčku. Nakoniec pridáme horčícu, posekané kapary a omáčku podľa potreby prikyslíme. Uvarený jazyk dáme do studenej vody a pomocou špicatého noža olúpeme kožu, pokrájame ho na tenké plátky a vložíme do omáčky.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

Súvisiace recepty

Varený jazyk s omáčkou
Varený jazyk s omáčkou
Hovädzí jazyk s poľskou omáčkou 2.
Hovädzí jazyk s poľskou omáčkou 2.
Jazyk na hubách 1.
Jazyk na hubách 1.
Hovädzí údený jazyk
Hovädzí údený jazyk