už 3274 receptov

Pridaj recept

Jelenie rezne na víne

Jelenie rezne na víne

Zaradené v kategórii:
Jelenie mäso

Ingrediencie:

500 g jeleních rezňov, 40 g slaniny, 40 g oleja, 100 g koreňovej zeleniny, 30 g cibule, 20 g hladkej múky, 1 dl vína, škorica, klinčeky, citrónová kôra, voda


Postup prípravy:

Čisté jelenie rezne naklepeme, na okrajoch narežeme, posolíme a na rozpálenom oleji z oboch strán opečieme. Potom ich vyberieme a na masť pridáme údenú slaninu pokrájanú na kocky, zeleninu a cibuľu pokrájané na plátky a popražíme. Pridáme rezne, škoricu, klinčeky, citrónovú kôru, podlejeme vodou a dusíme. Mäkké rezne vyberieme, šťavu zaprášime múkou, pridáme cukor, ocot, vodu a víno, povaríme a pretrieme cez sito na rezne. Podávame s makarónmi alebo s knedľami.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

  • Počet porcií: neurčené
  • Čas prípravy: neurčené
  • Čas varenia: neurčené
  • Náročnosť prípravy: stredná
  • Technika prípravy: pečenie
  • Kuchyňa: neurčené
  • Príležitosť: jedlá na každý deň
  • Lacné jedlo: nie

Súvisiace recepty

Jelenie rezne na čiernom korení
Jelenie rezne na čiernom korení
Jelenie stehno na víne
Jelenie stehno na víne
Teľací rezeň na víne
Teľací rezeň na víne
Jelenie ragú
Jelenie ragú