Postup receptu
Deň pred prípravou tohto jedla si pripravíme nálev, do ktorého dáme na tenké plátky resp. rezance pokrájané mäso. Cca do 1,5 l studnej vody pridáme 1 dcl octu, lyžicu soli, po malej lyžičke mletej, celej rasce, vegetu, čierne mleté a celé korenie, nové mleté a celé korenie, 3 pl. lyžice magy korenia. Mäso dáme do tohto nálevu a necháme do druhého dňa v chladničke postáť.
Na druhý deň do hrnca dáme trošku oleja pridáme na drobno pokrájanú slaninu a opražíme do hnedasta ( pozor aby nezhorela ), pridáme 2 nadrobno pokrájané cibule a do zlatista ešte dopražíme. Mäso z nálevu vyberieme, opláchneme pod tečúcou vodou, dobre vyžmýkame a dáme do hrnca s pripravou opraženou slaninou a cibuľou. Dobre premiešame a pridáme sladkú (1 pl.lyžicu ) mletú papriku a cca 1/2 až lyžička soľ, rasca mletá, pálivá paprika, vegeta, mleté čierne a biele korenie, mleté nové korenie, kari korenie ( tieto pochutiny sa môžu ešte pridať podľa chuti, preto je lepšie ich na začiatok dať menej ako viac ).
Podlejeme studenou vodou a dusíme na miernom ohni do mäkka. Keď je mäso mäkké zalejeme ho vopred pripravenou zmesou z mlieka, smotany a múky (4 pl. lyžice) – dobre spolu rozmiešať, aby neboli hrčky z mlieka, najlepšie precediť. Keď to začne vrieť pridáme cca 2 -3 pl. lyžice octu – podľa chuti a odstavíme. Podávame s knedľou.
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ