už 3272 receptov

Pridaj recept

Jelenie stehno na víne

Jelenie stehno na víne

Zaradené v kategórii:
Jelenie mäso

Ingrediencie:

1 kg jelenieho stehna, 100 g slaniny, soľ, 120 g masla, 1 cibuľa, 1 zeler, 1 mrkva, 1 petržlen, celé čierne korenie, 3 zrnká nového korenia, trocha tymianu, 1 bobkový list, 1-2 lyžice hladkej múky, citrónová šťava, 3 dl červeného vína, 1-3 kocky cukru


Postup prípravy:

Jelenie stehno umyjeme, odstránime kosti, kožu a blany, mäso osolíme a prešpikujeme prúžkami slaniny. Na pekáči na masle opražíme pokrájanú koreňovú zeleninu a cibuľu, pridáme všetky koreniny, vložíme pripravené stehno a v rúre pomaly pečieme. Počas pečenia dávame pozor, aby sa zelenina nepripálila (šťava by bola trpká), podľa potreby podlievame polievkou alebo horúcou vodou a častejšie polievame vlastnou šťavou. Mäkké mäso vyberieme, pokrájame na porcie a uložíme na teplú misu.
Šťavu trocha vydusíme, zaprášime múkou, podusíme, pridáme trocha polievky, červené víno, citrónovú šťavu a cukor, prisolíme a ešte za stáleho miešania povaríme, aby omáčka bola hladká. Potom ju precedíme na mäso a časť nalejeme do omáčníka.
Podávame s cestovinou.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

  • Počet porcií: neurčené
  • Čas prípravy: neurčené
  • Čas varenia: neurčené
  • Náročnosť prípravy: stredná
  • Technika prípravy: dusenie
  • Kuchyňa: neurčené
  • Príležitosť: jedlá na každý deň
  • Lacné jedlo: nie

Súvisiace recepty

Jelenie rezne na víne
Jelenie rezne na víne
Jelenie ragú
Jelenie ragú
Pečené jelenie stehno
Pečené jelenie stehno
Jelenie stehno na slanine
Jelenie stehno na slanine