už 3274 receptov

Pridaj recept

Jemná hubová nátierka

Zaradené v kategórii:
Nátierky a pomazánky

Ingrediencie:

500 g hríbov alebo šampiňónov, šťava z 1 citrón, soľ, 0,2 dl oleja, 20 g masla, 20 g hladkej múky, 0,2 dl bieleho vína, zelená petržlenová vňať, 2 žĺtky


Postup prípravy:

Huby nadrobno pokrájame, pokvapkáme citrónom, osolíme a podusíme na malom množstve oleja. Z masla a múky pripravíme bledú zápražku, zriedime ju šťavou, ktorú pustili huby, niekoľkými kvapkami bieleho vína, rozšľaháme a povaríme na hustú omáčku. Do omáčky pridáme huby, soľ, zelenú petržlenovú vňať a žĺtky, zamiešame a hneď odstavíme. Natierame na opečené hrianky zo sendviča.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

  • Počet porcií: neurčené
  • Čas prípravy: neurčené
  • Čas varenia: neurčené
  • Náročnosť prípravy: stredná
  • Technika prípravy: dusenie
  • Kuchyňa: neurčené
  • Príležitosť: jedlá na každý deň
  • Lacné jedlo: nie

Súvisiace recepty

Med s maslom ako nátierka
Med s maslom ako nátierka
Jemná nátierka zo syra Niva
Jemná nátierka zo syra Niva
Tvarohová nátierka 2.
Tvarohová nátierka 2.
Jemná suchárová knedľa 3.
Jemná suchárová knedľa 3.