už 3274 receptov

Pridaj recept

Jemné medové rezy 2.

Zaradené v kategórii:
Koláče, zákusky a koláčiky z medového cesta

Ingrediencie:

1 vajce, 100 g práškového cukru, 1 lyžička studeného medu, 40 g margarínu, 10 g jedlej sódy, 250 g hladkej múky
Krém: 2 dl kávy, 2 dl mlieka, 60 g hladkej múky, 50 g masla, 80 g práškového cukru


Postup prípravy:

Vajce, margarín, cukor a med miešame nad parou, kým sa všetko nerozpustí Potom pridáme jedlú sódu, zamiešame, prelejeme do múky a na lopári spracujeme na cesto, ktoré rozdelíme na tri časti. Každú časť rozvaľkáme na hrúbku stebla, dáme na vymastený a múkou vysypaný plech a upečieme.
Krém
:Vývar zrnkovej kávy dáme variť. Do mlieka zamiešame hladkú múku a keď káva vrie, prilejeme mlieko s rozšľahanou múkou a povaríme na hustú kašu. Maslo vymiešame s práškovým cukrom a postupne pridávame vychladnutý krém. Dobre vymiešaným krémom plníme vychladnuté upečené listy a necháme asi 2 hodiny stáť. Potom pokrájame a pocukríme.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

  • Počet porcií: neurčené
  • Čas prípravy: neurčené
  • Čas varenia: neurčené
  • Náročnosť prípravy: stredná
  • Technika prípravy: pečenie
  • Kuchyňa: neurčené
  • Príležitosť: jedlá na každý deň
  • Lacné jedlo: nie

Súvisiace recepty

Jemné medové rezy 1.
Jemné medové rezy 1.
Sviečkové rezy so zapekaným karfiolom
Sviečkové rezy so zapekaným karfiolom
Medové maslové rezy
Medové maslové rezy
Medové rezy
Medové rezy