Gurmán.sk
→Dezerty, múčniky a sladkosti
→Koláče, zákusky a koláčiky
→Koláče, zákusky a koláčiky z kysnutého cesta
→Judáše s medom
Judáše s medom
Zaradené v kategórii:
Koláče, zákusky a koláčiky z kysnutého cesta

Ingrediencie:
140 g masla, 60 g práškového cukru, 3 žĺtky, vanilínový cukor, citrónová kôra, soľ, 450 g hrubej múky, 1,5 dl mlieka, 30 g masla na vymastenie plechu, žĺtok a med na potretie, vanilínový cukor na posypanie
Kvások: 30 g droždia, 50 g práškového cukru, 50 g hrubej múky, 1 dl vlažného mlieka
Postup prípravy:
Maslo vymiešame do peny, pridáme práškový a vanilínový cukor, žĺtky, trocha solí a postrúhanú citrónovú kôru. Všetko spolu dobre vymiešame. Potom prilejeme kvások, pripravený z droždia, cukru, múky a mlieka, pridáme ostatnú múku a s mliekom vypracujeme mäkké, lesklé cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť. Vykysnuté rozvaľkáme na hrúbku 2 cm, okrúhlou formičkou povykrajujeme judáše, zúbkovaným kolieskom spravíme na povrchu mriežky, uložíme ich na plech vymastený maslom a znova necháme vykysnúť. Pred pečením ich potrieme rozšľahaným žĺtkom a v horúcej rúre upečieme do červená. Vychladnuté judáše potrieme medom a posypeme vanilínovým cukrom.
Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy
- Počet porcií: neurčené
- Čas prípravy: neurčené
- Čas varenia: neurčené
- Náročnosť prípravy: stredná
- Technika prípravy: pečenie
- Kuchyňa: neurčené
- Príležitosť: jedlá na každý deň
- Lacné jedlo: nie
- Poslať recept známemu
- Tlačiť recept
- Komentáre (0)
- Zdieľať cez Facebook
Komentáre:
Súvisiace recepty
![]() Zeleninový šalát s medom | ![]() Pomarančový šalát s medom a bielym vínom | ![]() Jablkový šalát s jogurtom | Ovocný krájaný chlieb s pomarančom podávaný s bobuľovým ovocím a medom |