už 3274 receptov

Pridaj recept

Kačica na divoko

Zaradené v kategórii:
Kačacie mäso a kačacina

Ingrediencie:

1 kačica, voda, soľ, 1/4 litra červeného vína, 60 g koreňovej zeleniny, 1 bobkový list, 50 g cibule, 1 strúčik cesnaku, celé čierne a nové korenie, 30 g hladkej múky, troška cukru


Postup prípravy:

Očistenú a vypitvanú kačicu umyjeme a odrežeme krk, nohy a krídla. Do vody dáme soľ, ocot a víno, očistenú, pokrájanú zeleninu, bobkový list, cibuľu, cesnak, čierne a nové korenie, všetko spolu povaríme a necháme vychladnúť. Vychladnuté moridlo nalejeme na kačicu a necháme na chladnom mieste 3 dni moriť. Potom dáme kačicu na pekáč aj so zeleninou a v rúre pečieme. Počas pečenia podlievame moridlom a často podlievame vlastnou šťavou. Upečieme na červeno a vyberieme. Šťavu zaprášime múkou a troška popražíme. Zalejeme moridlom, pridáme podľa chuti cukor, necháme zovrieť a prelisujeme. Do hotovej šťavy vložíme upečenú a pokrájanú kačicu a podávame.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

  • Počet porcií: neurčené
  • Čas prípravy: neurčené
  • Čas varenia: neurčené
  • Náročnosť prípravy: stredná
  • Technika prípravy: pečenie
  • Kuchyňa: neurčené
  • Príležitosť: jedlá na každý deň
  • Lacné jedlo: nie

Súvisiace recepty

Pečená kačica
Pečená kačica
Kačica pečená s jablkami
Kačica pečená s jablkami
Kačica pečená s rascou
Kačica pečená s rascou
Plnená kačica so šampiňónmi
Plnená kačica so šampiňónmi