už 3274 receptov

Pridaj recept

Kačica nadivo

Zaradené v kategórii:
Kačacie mäso a kačacina

Ingrediencie:

1 kačica, soľ, 50 g slaniny, 40 g kačacej masti, 80 g koreňovej zeleniny (zeler, mrkva, petržlen}, kúsok citrónovej kôry, 2 lyžice octu, 1 cibuľa, 4 zrnká čierneho a 2 zrnká nového korenia, na hrot noža tymianu, 1 malý bobkový list, 1 klinček, 20 g masti, 20 g hladkej múky a 10 g cukru na zápražku, 1 dl červeného vína, šťava z polovice citróna


Postup prípravy:

Vypitvanú, očistenú kačicu osolíme a prešpikujeme prúžkami slaniny. Na kačacej masti opražíme do ružová pokrájanú koreňovú zeleninu a cibuľu, pridáme všetky koreniny, celú citrónovú kôru, trocha mäsového vývaru a ocot. Do tohto základu vložíme pripravenú kačicu a prikrytú udusíme v rúre do mäkka. Počas dusenia podlievame polievkou alebo horúcou vodou. Kačicu vyberieme zo stavy a odložíme na teplé miesto. Z múky, masti a cukru pripravíme červenú zápražku, rozriedime ju precedenou a pretretou šťavou z kačice a podľa potreby ešte aj polievkou. Nakoniec omáčku okyslíme citrónovou šťavou, prilejeme červené víno a ešte trocha povaríme. Kačicu môžeme pred podávaním rozdeliť na porcie a šťavu naliať do omáčnika. Podávame s knedľou.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

  • Počet porcií: neurčené
  • Čas prípravy: neurčené
  • Čas varenia: neurčené
  • Náročnosť prípravy: stredná
  • Technika prípravy: dusenie
  • Kuchyňa: neurčené
  • Príležitosť: jedlá na každý deň
  • Lacné jedlo: nie

Súvisiace recepty

Pečená kačica
Pečená kačica
Kačica pečená s jablkami
Kačica pečená s jablkami
Kačica pečená s rascou
Kačica pečená s rascou
Plnená kačica so šampiňónmi
Plnená kačica so šampiňónmi