už 3274 receptov

Pridaj recept

Kačica pečená s rascou

Kačica pečená s rascou

Zaradené v kategórii:
Kačacie mäso a kačacina

Ingrediencie:

1 kačica, soľ, rasca


Postup prípravy:

Vypitvanú a očistenú kačicu, osolíme zvnútra i zvonku, vo vnútri ju posypeme rascou, vložíme na pekáč chrbtom hore, osolíme, podlejeme vodou a na miernom ohni pečieme do ružova za občasného podlievania vlastnou šťavou. Keď je chrbát červený, obrátime kačicu na druhú stranu, mastné časti prepichujeme vidličkou, aby sa masť vypiekla. Opäť pečieme do červena. Tuk podľa možnosti zlievame, aby sa nepripálil. Podávame s dusenou červenou hlávkovou kapustou a knedľami.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

  • Počet porcií: neurčené
  • Čas prípravy: neurčené
  • Čas varenia: neurčené
  • Náročnosť prípravy: stredná
  • Technika prípravy: pečenie
  • Kuchyňa: neurčené
  • Príležitosť: jedlá na každý deň
  • Lacné jedlo: nie

Súvisiace recepty

Pečená kačica
Pečená kačica
Kačica pečená s jablkami
Kačica pečená s jablkami
Pečená hus (kačica)
Pečená hus (kačica)
Plnená kačica so šampiňónmi
Plnená kačica so šampiňónmi