už 3274 receptov

Pridaj recept

Kalerábové podlupky

Kalerábové podlupky

Zaradené v kategórii:
Kaleráb

Ingrediencie:

4 mladé kaleráby s listami, soľ, 40 g masla, 40 g hladkej múky, 1 dl mlieka, 10 g cukru


Postup prípravy:

Mladé kaleráby očistíme, umyjeme, pokrájame nadrobno aj s listami a dáme do vriacej osolenej vody variť. Z masla a múky pripravíme bledú zápražku, ktorú zalejeme vodou a mliekom. Pridáme uvarený kaleráb, spolu povaríme a nakoniec pridáme cukor.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

  • Počet porcií: neurčené
  • Čas prípravy: neurčené
  • Čas varenia: neurčené
  • Náročnosť prípravy: stredná
  • Technika prípravy: varenie
  • Kuchyňa: neurčené
  • Príležitosť: jedlá na každý deň
  • Lacné jedlo: nie

Súvisiace recepty

Karfiolové podlupky
Karfiolové podlupky
Kalerábový prívarok
Kalerábový prívarok
Plnený kaleráb
Plnený kaleráb