Ingrediencie
3 cibule
500g kyslej kapusty
3 lyžice masti
30 malých klobások
3 lyžice mletej sladkej papriky
500g údeného mäsa
50g sušených húb
3l vývaru
1 lyžička rasce
soľ
korenie
Postup receptu
Sušené huby si vopred namočíme a poprekrajujeme. Mäso očistíme a nakrájame nadrobno. Cibuľu ošúpeme a nasekáme najemno. Kapustu scedíme a pokrájame, rôsol nevylievame.
Na masti speníme cibuľu, pridáme mäso, osolíme, pridáme rascu a papriku a opražíme. Zalejeme vývarom a krátko povaríme. Vložíme pokrájanú kapustu, rôsol z kapusty a vodu, pridáme namočené nadrobno pokrájané huby. Všetko povaríme spoločne do mäkka. Nakoniec dochutíme podľa potreby soľou a korením. Klobásy ugrilujeme na rošte z oboch strán a vložíme do hotovej polievky. Ozdobíme kyslou smotanou.
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ