už 3274 receptov

Pridaj recept

Kapustnica 1.

Kapustnica 1.

Zaradené v kategórii:
Kyslé polievky

Kliknite pre zväčšenie obrázka: Kapustnica 1.

Ingrediencie:

3 cibule, 500g kyslej kapusty, 3 lyžice masti, 30 malých klobások, 3 lyžice mletej sladkej papriky, 500g údeného mäsa, 50g sušených húb, 3l vývaru, 1 lyžička rasce, soľ, korenie


Postup prípravy:

Sušené huby si vopred namočíme a poprekrajujeme. Mäso očistíme a nakrájame nadrobno. Cibuľu ošúpeme a nasekáme najemno. Kapustu scedíme a pokrájame, rôsol nevylievame.
Na masti speníme cibuľu, pridáme mäso, osolíme, pridáme rascu a papriku a opražíme. Zalejeme vývarom a krátko povaríme. Vložíme pokrájanú kapustu, rôsol z kapusty a vodu, pridáme namočené nadrobno pokrájané huby. Všetko povaríme spoločne do mäkka. Nakoniec dochutíme podľa potreby soľou a korením. Klobásy ugrilujeme na rošte z oboch strán a vložíme do hotovej polievky. Ozdobíme kyslou smotanou.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

Súvisiace recepty

Dietna kapustnica
Dietna kapustnica
Kapustnica 1.
Kapustnica 1.
Liptovská kapustnica
Liptovská kapustnica
Kapustnica
Kapustnica