už 3274 receptov

Pridaj recept

Kapustnica 2.

Kapustnica 2.

Zaradené v kategórii:
Kyslé polievky

Ingrediencie:

250 g zemiakov, 120 g kyslej kapusty, rasca, 2 dl kyslej smotany, 20 g hladkej múky, 1 žĺtok, 30 g masla, 1 lyžica mletej červenej papriky, čabianska alebo iná klobása, prípadne údené mäso, soľ


Postup prípravy:

Surové zemiaky olúpeme, pokrájame na kocky, zalejeme vodou, pridáme soľ, rascu a varíme. Keď sa zemiaky trocha povarili, pridáme kyslú kapustu pokrájanú nadrobno, klobásu pokrájanú na kolieska alebo údené mäso pokrájané na kocky a spolu uvaríme do mäkka. Potom prilejeme kyslú smotanu zmiešanú s múkou, znova povaríme a nakoniec primiešame mletú červenú papriku rozotretú s maslom a žĺtok vymiešaný v smotane alebo mlieku.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

  • Počet porcií: neurčené
  • Čas prípravy: neurčené
  • Čas varenia: neurčené
  • Náročnosť prípravy: stredná
  • Technika prípravy: varenie
  • Kuchyňa: neurčené
  • Príležitosť: vianočné jedlá
  • Lacné jedlo: nie

Súvisiace recepty

Dietna kapustnica
Dietna kapustnica
Kapustnica 1.
Kapustnica 1.
Liptovská kapustnica
Liptovská kapustnica
Kapustnica
Kapustnica