už 3274 receptov

Pridaj recept

Kapustový závin 2.

Zaradené v kategórii:
Koláče, zákusky a koláčiky z hneteného cesta

Ingrediencie:

1000 g hlávkovej kapusty, soľ, 50 g rozpusteného masla, 100 g hrozienok, 10 g mletej škorice, 180 g práškového cukru, 1 závinové cesto (polotovar)


Postup prípravy:

Umytú a očistenú kapustu nožom posekáme alebo postrúhame nadrobno, trošku osolíme a necháme chvíľu postáť. Kapustu dobre vyžmýkame a dáme dusiť na rozpustené maslo. Udusíme do mäkka a necháme vychladnúť. Hotové závinové cesto vytiahneme, trochu necháme zaschnúť a postriekame ho rozpusteným maslom. Polovicu cesta posypeme vychladnutou kapustou, hrozienkami, mletou škoricou a práškovým cukrom. Okraje závinu ohneme nahor a dvíhaním obrusu zakrútime. Vložíme na dobre pomastený plech, závin pomastíme a dáme upiecť. Kapustový závin môžeme robiť aj slaný, vtedy nedáme cukor, hrozienka a škoricu, ale pridáme potlčené čierne korenie.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

  • Počet porcií: neurčené
  • Čas prípravy: neurčené
  • Čas varenia: neurčené
  • Náročnosť prípravy: stredná
  • Technika prípravy: pečenie
  • Kuchyňa: neurčené
  • Príležitosť: jedlá na každý deň
  • Lacné jedlo: nie

Súvisiace recepty

Bačovský závin
Bačovský závin
Piškótový závin
Piškótový závin
Kapustový závin 3.
Kapustový závin 3.
Kliknite pre zväčšenie obrázka: Kapustový závin 1.
Kapustový závin 1.