už 3274 receptov

Pridaj recept

Kapustový závin 3.

Kapustový závin 3.

Zaradené v kategórii:
Kapusta, kel

Ingrediencie:

150 g polohrubej múky, 10 g oleja alebo masti, 1 lyžička octu, 60 g masti, 500 g hlávkovej kapusty, 60 g cukru, 20 g cukru na posypanie, vlažná voda, soľ, mleté čierne korenie


Postup prípravy:

Do preosiatej múky pridáme soľ, ocot, olej a vlažnú vodu a dobre vypracujeme na redšie cesto, ktoré necháme asi štvrť hodiny stáť na pomúčenom lopári prikryté zohriatym kastrólom. Na stôl rozprestrieme čistý obrus, posypeme ho múkou a bochník cesta roztiahneme na ňom po dĺžke. Potrieme ho rozpusteným tukom, aby sa nelepilo, a potom cesto vyťahujeme do šírky po celom stole. Posypeme nadrobno posekanou kapustou opraženou na tuku. Kapustu pri dusení trochu posolíme, osladíme a okoreníme čiernym korením. Upečený posypeme cukrom.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

  • Počet porcií: neurčené
  • Čas prípravy: neurčené
  • Čas varenia: neurčené
  • Náročnosť prípravy: stredná
  • Technika prípravy: pečenie
  • Kuchyňa: neurčené
  • Príležitosť: jedlá na každý deň
  • Lacné jedlo: nie

Súvisiace recepty

Kapustový závin 2.
Kapustový závin 2.
Bačovský závin
Bačovský závin
Piškótový závin
Piškótový závin
Kliknite pre zväčšenie obrázka: Kapustový závin 1.
Kapustový závin 1.