už 3274 receptov

Pridaj recept

Kari šošovica

Zaradené v kategórii:
Šošovica

Ingrediencie:

200-250 gramov šošovice, 1 veľká cibuľa, 4-5 strúčkov cesnaku, kari, soľ, olivový olej


Postup prípravy:

Šošovicu uvaríme. Na olivovom oleji opečieme nasekanú cibuľu a cesnak, pridáme šošovicu, ochutíme kari a soľou, prípadne trochou vegety bez glutamánu, kvapneme trocha citrónu, alebo citrónového olivového oleja. Podávame ako predjedlo obložené paradajkou alebo ako hlavné jedlo s tmavým pečivom. Jedlo je dobré pre tých, ktorí nemôžu jesť šošovicu ako polievku s mliekom, či smotanou.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

Súvisiace recepty

Šošovica na kyslo
Šošovica na kyslo
Zeleninové karí
Zeleninové karí
Bravčové na karí korení s ryžou
Bravčové na karí korení s ryžou
Morka s kari korením
Morka s kari korením